ANWB Parkeren – Registreren, inloggen, activeren & uitleg

Na registreren en activatie van ANWB Parkeren kunt u makkelijk mobiel parkeren. 


Wij helpen u graag op weg. Hieronder hebben wij enkele situaties en oplossingen in een paar simpele stappen op een rijtje gezet:

Ik weet niet zeker of ik kan ANWB Parkeren al kan gebruiken
ANWB Parkeren is gratis aan te vragen voor alle ANWB leden via anwb.nl/mobielparkeren. Als u ANWB Parkeren al eens heeft aangevraagd controleer dan hier of uw kenteken en 06-nummer juist vermeld staan in Mijn Yellowbrick. Heeft u in periode 2010-2013 Yellowbrick aangevraagd via ANWB Ledenvoordeel, dan heeft u momenteel ook ANWB Parkeren met dezelfde voordelen. U kunt inloggen in de ANWB Onderweg app of belparkeren via het 088 nummer.

Moet ik betalen op feestdagen of koopzondagen?

Dat verschilt per stad. Kijk op deze pagina voor meer uitleg en advies.

Ik kan niet inloggen
Klikt u hier als u problemen heeft met inloggen op de ANWB Onderweg app of Mijn ANWB Parkeren.

Hoe bestel ik een nieuw hoesje voor mijn transponderkaart?
Tegenwoordig wordt er in elke stad op kenteken gecontroleerd. U heeft uw oude transponderkaart niet meer nodig.

In welke steden werkt ANWB Parkeren?
In totaal zijn er nu 160+ steden en gemeentes aangesloten en er komen steeds meer bij! Bekijk hier het complete overzicht

Hoe werken dagzones?
In sommige gemeenten zijn er dagzones. Dit zijn zones waar uw parkeerkosten niet afhankelijk zijn van de parkeerduur, maar waar u een vast dagtarief betaald. Ook al parkeert u maar 10 minuten. Let daarom goed op de automaten en borden op straat, zodat u voorkomt te veel te betalen!  De ANWB Onderweg App duidt deze zones aan op de kaart en geeft een waarschuwing wanneer u van plan bent in een dagzone een transactie te starten. Lees meer over dagzones.

Hoe werkt het parkeren bij internetproblemen?
Ervaart u problemen met het starten of stoppen van een transactie, bijvoorbeeld door storingen in uw internetverbinding? Vergeet dan niet dat u altijd naar 088-2742536 (lokaal tarief) kunt bellen om de transactie zonder problemen te beginnen of te beëindigen. Handig is ook om dit nummer in uw telefoonlijst toe te voegen. Zo kunt u dan altijd zonder problemen alsnog de transactie beginnen of beëindigen. ANWB kan niet het teveel betaalde parkeergeld via de gemeente terugstorten. Op uw persoonlijke Mijn ANWB Parkeren pagina kunt u gemakkelijk uw gegevens invoeren en/of wijzigen. Zo kunt u uw kenteken(s) en telefoonnummer(s) toevoegen en/of wijzigen, facturen inzien en transacties starten. Ook kunt u uw facturen ophalen en de zonecode-check instellen (extra controle bij belparkeren). Let op dat wanneer u gebruik wilt maken van belparkeren, u nummerherkenning aan heeft staan op uw telefoon. Anders worden uw gegevens niet juist aan onze systemen doorgegeven, en kan uw transactie niet juist gestart of gestopt worden.

De ANWB Onderweg – Verkeer, Tanken en Parkeren app is al meer dan 2 miljoen keer gedownload. Naast verkeersinformatie, routeplanner en brandstofprijzen is deze app ook een volledige parkeer app, waarmee gebruikers van ANWB Parkeren hun parkeertransacties starten en stoppen.  Klik hier om hem direct te downloaden op uw iphone/Android.

Wanneer is een abonnement goedkoper voor mij?
De kosten van een abonnement zijn €0,55 per week inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor ondernemers. Hiermee is starten en stoppen van parkeeracties en het in/uitrijden met de P+ Pas gratis. Indien u meer dan 2 keer per week parkeert, is dit voordeliger. Uw inschrijving omzetten naar een weekabonnement kan via Mijn ANWB Parkeren. Na registratie heeft u geen abonnement en betaalt u per transactie een fee. 

Overige vragen over ANWB Parkeren

 

Advertenties