Nieuwe ANWB apps downloaden

De ANWB ontwikkelt apps voor de meest gangbare smartphones. Helaas kunnen we niet alle smartphones ondersteunen. De beperking zit in het besturingssysteem van de smartphone. Bij Android heet dit (op dit moment) Android 4.x tot en met 7.x en bij iPhone heeft dit iOS 9.x tot en met iOS 10.x. Zie voor meer informatie over de Android deze pagina. Die besturingssystemen zorgen ervoor dat apps probleemloos kunnen werken op een toestel bij het gebruik van de functies uit de apps.

Bij het ontwikkelen van updates of nieuwe apps kijken we wat de meest gangbare besturingssystemen zijn die onze leden gebruiken. Vervolgens kijken we hoe we 95 – 98% van de leden kunnen helpen met een app die het zowel goed doen op een toestel met het laagste ondersteunde besturingssysteem als een lid die het allernieuwste van het nieuwste gebruikt. Hierin moeten we dus helaas (net als alle andere uitgevers van apps) keuzes maken. Besturingssystemen van een paar jaar geleden werken heel anders dan de huidige besturingssystemen.

De keuze die de ANWB heeft gemaakt op 1 januari 2017 is dat we bij het ontwikkelen van nieuwe apps rekening houden met de volgende besturingssystemen:

  • Android 4.4 of hoger (uitgebracht op 31 oktober 2013)
  • iOS 9 of hoger (uitgebracht op 16 september 2015)

Updaten huidige smartphone?
het is in sommige gevallen ook mogelijk je smartphone een update te geven van de besturingssoftware. Zo kunnen oudere toestellen toch nieuwe apps gebruiken. Helaas komt het andersom ook voor: smartphones die gekocht zijn in 2014/2015 (een tot twee jaar na het verschijnen van Android 4.4) draaien op verouderde software. Soms is het mogelijk deze toestellen te updaten naar Android 4.4 of hoger. Via deze link kun je controleren of jouw smartphone geschikt is voor Android 4.4 of hoger. Bij de iPhone gebruikers kan er vanaf de iPhone 4S (uit 2011) een update naar iOS 9 gedaan worden. Meer informatie over iOS9 staat op deze pagina.

Windows Phone app stopt per 1 mei 2017
In de periode 2012 tot en met 2016 is er ook nog een ANWB app voor Windows Phone ontwikkeld. Helaas werd deze te weinig gebruikt door ANWB leden om de ontwikkelkosten en onderhoudskosten te kunnen rechtvaardigen. Daarom is er besloten om per 1 januari 2017 geen verdere ontwikkeling te doen in de Windows Phone app. Inmiddels is wel alle informatie op anwb.nl geschikt gemaakt voor de smartphone.

Geen geschikte telefoon? ANWB.nl
ANWB leden met een telefoon die niet (meer) ondersteund wordt, kunnen anwb.nl gebruiken. Handige links:

Advertenties