Dagzones

Er zijn in Nederland in een aantal gemeentes (onder andere Amstelveen, Delft, Dordrecht, Tilburg, Zaanstad, Spijkernisse, Oisterwijk, Roermond, Roosendaal, Leiden, Hoorn, Zeist, Heerenveen) zogenaamde dagtariefzones of dagdeeltariefzones (PDF). Vaak liggen die in gebieden voor parkeervergunninghouders (zie bijvoorbeeld zone 3333 in Delft). Dit zijn zones waar uw parkeerkosten niet afhankelijk zijn van de parkeerduur, maar waar u een vast dagtarief betaald. Ook al parkeert u maar 10 minuten.
Voordat u gaat betalen is het van belang dat u goed naar de situatie op straat kijkt en de situatie in de app bekijkt. Er staan borden die de situatie op straat uitleggen (zie onderstaande foto’s). Zo voorkomt u onnodige hoge rekekingen. U betaalt bij deze zones in een keer het tarief van 12 of 24 uur parkeren. Dit wordt door de gemeente bepaald en is voor Yellowbrick of ANWB niet aan te passen.

De zones zijn op straat duidelijk zichtbaar. In de app zijn deze zones bij veel gemeentes zichtbaar met een afwijkende naam “DAGTARIEF” of “DAGKAART”. Ook komt er een waarschuwing voordat u gaat betalen.

Als u per ongeluk in zo’n zone terecht komt, kunt u overwegen om bij de desbetreffende gemeente een klacht in te dienen. Met uw parkeergeschiedenis kunt u aantonen dat u kort heeft geparkeerd.

 

7813

Advertenties