Start met ANWB Parkeren

Welkom bij ANWB Parkeren! Na de gratis registratie via anwb.nl/mobielparkeren kun je nu met 25% voordeel gebruik maken van de Yellowbrick diensten via de ANWB. Op deze pagina helpen we je graag op weg. 

Nu gratis ANWB Parkeren testen?

Wil je direct gratis ANWB Parkeren uitproberen thuis op de bank? Download dan de ANWB Onderweg – parkeer app via deze link, log bij parkeren in met je Yellowbrick klantnummer en start een gratis test-transactie in testzone 999999 (6 keer 9). Laat de transactie 2 uur lopen, dan zul je zien dat je tijdens het parkeren gratis herinneringen ontvangt. Tijdens het ‘parkeren’ kun je de app wegklikken naar de achtergrond. Zo gebruikt de app nauwelijks batterij. 

NB Bij normale parkeertransacties betaal je 27 cent transactiekosten maar bij deze test-transactie in de testzone niet. 

Geen internet? Parkeer via 088-2742536

Met ANWB Parkeren kun je ook (als je geen internet hebt) een transactie starten met je belverbinding. Zo kun je altijd betalen voor je parkeren. Je belt dan 088-2742536. Zet dit nummer gelijk even bij de contacten op je mobiele telefoon onder ‘Parkeren starten/stoppen’. Heb je tijdens de gratis registratie nog geen 06 nummer gekoppeld, die dat dan ook gelijk, hieronder lees je hoe dat kan. Nadat je 06 nummer is gekoppeld kun je ook via 088-2742536 ANWB Parkeren gratis testen met zone 999999 (6 keer 9). Zo weet je dat het allemaal werkt op het moment dat je voor de eerste keer betaald gaat parkeren met ANWB Parkeren met jouw telefoon. Wel zo’n veilig gevoel toch? Vergeet de transactie niet te stoppen. Dat doe je door hetzelfde nummer te bellen. Luister het telefoonmenu af en bevestig het stoppen. Nadat je de bevestiging hebt afgeluisterd kun je ophangen. Je transactiekosten zijn €0.

Parkeren bij Qpark

Tenslotte, je hebt bij je gratis registratie ook een gratis P+Pas van Qpark kunnen aanvragen. Nog geen gratis P+ Pas aangevraagd? Vraag hem dan via deze link als nog aan. Hiermee kun je bij de 100+ locaties van Qpark in- en uitrijden. De kosten van je parkeersessie komen dan ook op je ANWB Parkeren account. Je betaalt deze kosten dan ook achteraf via je bankrekening en hoeft dus niet naar de betaalautomaat in de parkeergarage. Voordat je de P+ Pas kunt gebruiken moet de kaart geactiveerd worden. Hieronder leggen we dit verder uit. 

Hoe kan ik de ANWB Onderweg – parkeerapp downloaden?

De parkeer app van ANWB Parkeren heet ANWB Onderweg en is voor iPhone & Android gebruikers gratis te downloaden via anwb.nl/app of in de appstore via deze link. Windows Phone gebruikers kunnen met de Yellowbrick app parkeren.

Hoe voeg ik een mobiel nummer toe?

Een mobiele nummer is eenvoudig toe te voegen aan je ANWB Parkeren account bij Yellowbrick

Stap 1: Log in op ‘Mijn ANWB Parkeren’ met je klantnummer en wachtwoord via deze link

Stap 2: Klik op ‘Mobiel’ in de navigatiebalk aan de bovenzijde van het scherm. Klik hierna op ‘toevoegen’.

Stap 3: Voeg het mobiele nummer in het bovenste invoerveld in. De extra (betaalde) ‘SMS Reminder’ opties kunnen hier ook aangepast worden, deze staan standaard uit. In de ANWB Onderweg app zitten gratis herinneringen. Wanneer het mobiele nummer is ingevoerd kunnen de gegevens worden opgeslagen, en wordt het mobiele nummer toegevoegd aan je ANWB Parkeren account bij Yellowbrick.


In- en uitrijden P+ Pas bij Qpark

Inrijden

  1. Steek je P+ pas in de opening voor de betaalkaart.
  2. Volg de aanwijzingen op de display. Je ontvangt geen parkeerticket, je P+ pas is je parkeerticket.
  3. Neem je P+ pas uit. De slagboom gaat open. Je kunt parkeren.

Uitrijden

  1. Steek je P+ pas in de opening voor de betaalkaart. Wij registreren je tijdstip van uitrijden.
  2. De parkeerkosten worden via je Yellowbrick-factuur verrekend.
  3. De slagboom gaat open. Je kunt uitrijden.

Als voetganger steek je de P+ pas in de opening van de deurlezer bij de voetgangersingang.


Het activeren en koppelen van de P+ pas

Activeren P+ pas.

Om de P+ pas te kunnen gebruiken activeer je deze in je ANWB Parkeren account bij Yellowbrick via deze link. De activeerbutton vind je onder ‘Kaart/Gebruiker’ en vervolgens ‘P+ pas’.

Bekijk ons filmpje Activeren P+ pas:


Koppelen P+ pas.

Je kunt ervoor kiezen om je P+ pas te koppelen aan je gebruikersnummer. Je kenteken wordt dan zichtbaar op de factuur en in het online transactieoverzicht. Deze administratieve optie beïnvloedt de werking van je P+ pas niet, de pas is nog steeds voor elk voertuig te gebruiken. Aan een gebruiker kun je maximaal 1 P+ pas koppelen.

Blij met ANWB Parkeren? Vertel het je vrienden zodat zij ook voordelig parkeren!

50% van alle Nederlandse automobilisten is lid van de ANWB. Dus grote kans dat je vrienden ook als ANWB lid gratis ANWB Parkeren kunnen aanvragen en daarna ook nog 25% voordeel krijgen op de gebruikskosten. Doorvertellen mag 😉


Nieuw! ANWB Connected Parkeren

Voor mensen die af en toe wel eens een parkeertransactie op tijd vergeten te stoppen ondanks de gratis meldingen uit de ANWB Onderweg app en/of de betaalde sms-service van Yellowbrick? Met Connected Parkeren krijg je nu ook nog een gratis pushbericht als je onverhoopt bij het starten van je auto de lopende parkeertransactie vergeten bent te stoppen. Handig! Zo betaal je echt nooit meer te veel.


ANWB Connected Parkeren is slechts een van de slimme functionaliteiten van ANWB Connected. Je krijgt daarnaast ook direct toegang tot geautomatiseerde ritregistratie, onze inzicht- en besparingsmodule ecodrive (een score geeft een beeld over hoe zuinig je rijdt en waar er nog iets te verbeteren valt), inzicht in de status van je auto (bijv. je accu) en pechhulp op maat (locatie en storingscodes). In de nabije toekomst kan pech zelfs voorspelt en voorkomen worden. Lees meer over ANWB Connected op deze pagina

Advertenties